Nu är vi igång...

Är på spraydag 6 och börjar känna effekten av medicineringen.
De första tre dagarna fick jag plötsligt väldigt ont i brösten, som även svällde upp rejält. Med tanke på att jag vanligtvis har en väldigt liten byst så kändes de enorma! Nu har tröttheten kommit över mig och jag har väldigt svårt att komma upp ur sängen på morgonen. Det värker till och från i äggstockarna och kroppen beter sig lite allmänt knepigt. Magen är lite ur balans men under kontroll.

När jag nedregleras känns det "konstigt" i kroppen. Ena stunden är jag glad och på bra humör, nästa kan jag från ingenstans känna mig nere o stressad. Turligt nog så går dessa dippar över väldigt snabbt. I det stora hela så mår jag helt ok. Lite biverkningar får man räkna med. Under vårt första försök kände jag ingenting i den här fasen av behandlingen. Andra försöket var värre, då mådde jag psykiskt dåligt och var väldig deprimerad fram tills jag började med hormonsprutorna. Det jag lärt mig under dessa två omgångar är att upplevelsen kan variera från gång till gång så det är ingen idé att dra förhastade slutsatser. Det blir som det blir med symtomen och man vet att det är övergående.

Nu ska jag fortsätta spraya och väntar på min mens som bör komma om 3 dagar. Då visar det att jag är nedreglerad och 8 maj har jag fått en telefontid med sköterskan på Sahlgrenska och då bestäms startdatum för injektionerna. Vi kommer använda en för oss helt ny medicin, Menopur. 


 

Läkaren säger att den i många fall gett bättre resultat så vi valde att testa. Man känner sig givetvis fundersam. Vågar vi köra en helt ny medicin på sista försöket? Tänk om jag svarar uselt på den? Man kan aldrig veta så det är ingen idé att stressa upp sig utan nu kör vi med den här och hoppas på ett bra resultat. 

Skillnaden mellan denna och vår tidigare är att Gonal-F kommer färdig i en injektionspenna, som man vrider fram rätt dos på o sen är det bara att köra. Den här ska blandas pulver+vätska och sen tar jag engångssprutor och drar upp rätt dos. Lite rörigare om man läser instruktionerna, men det ska nog gå bra. :))