Så kom dagen...

Imorse åkte vi ner till kliniken i Göteborg. Vi var något tidiga så vi betalade 1200 kr i kassan och satte oss i väntrummet tills vår läkare kom och ropade in oss. Hon gick snabbt igenom våra journaler från Sahlgrenska och vi diskuterade hur våra tre tidigare IVF gått tillväga och hur vi kunde gå vidare hos Nordic Ivf. Här fick vi chansen att ställa frågor, ja man har fortfarande en miljon saker att fråga om trots att vi redan gjort tre försök. Man griper vid det här laget desperat efter varje halmstrå och frågar om alternativa behandlingsmetoder/medicineringar. Samtalet tog en timme. Vi kom gemensamt fram till att vi köper ett paket med tre IVF behandlingar för 57.000 kr. I varje försök ingår äggplock med tillhörande smärtlindring, 1 st återföring av färskt embryo samt ultraljudsundersökningar.

Om vi får fler än ett ägg och vi då vill frysa ner dessa så tillkommer en kostnad på 4000 kr för att kliniken ska frysa ner och förvara dem åt oss. Vill vi sen återföra äggen så kostar det 11.000 kr/ägg och återföring.
Om ägget inte överlever upptiningsfasen behöver vi inte betala något. Mediciner får vi betala upp till högkostnadsskyddet (2.200 kr) sen är det gratis i ett år. Resor får man inte göra avdrag för, då det inte är en statlig klinik vi anlitat. 

Jag fick lämna blodprov för att läkaren ska se hur min ämnesomsättning ligger till.

Jag fick även göra en ultraljudsundersökning så hon kunde få en överblick över mina äggstockar och min livmoder. Allt såg bra ut. Tyvärr fick jag mens igår, men hon gjorde gladeligen undersökningen, trots en varning från mig. Hon hade tydligen sett det mesta förut, enligt henne själv. Kändes dock inte så fräscht, men vad gör man? J höll sig på andra sidan draperiet, han som alltid står snett bakom mig annars. Haha! Undrar varför? ;)

Vi fick därefter träffa en jättegullig sköterska, som gav oss en snabb genomgång av hur jag ska ta/hantera sprutorna. Det var ju ett tag sen jag använde dem så hon ansåg att det var bra att repetera, vilket kändes helt ok. Besöket hos henne tog ca 30 min.

Vi kommer göra något som kallas "det korta protokollet".
Tidigare har vi gjort den långa varianten på ca 4 veckor, men nu kommer det ta ca 2 veckor istället från medicinstart till äggplock. Skillnaden är att jag slipper inleda behandlingen med nedreglering i form av Suprecur, då man sätts i klimakteriet. Istället kommer jag på mensdag 2-3 börja direkt med mina Gonal-f sprutor. Dessa har jag använt tidigare och de gör att fler äggblåsor än vanligt utvecklas. Sprutorna ska jag ta varje kväll och på femte dagen ska jag komplitera med ytterligare en medicin som heter Orgalutran. Den tas i sprutform så då kommer jag ta två injektioner/kväll. Denna sprutan ger samma effekt som Suprecuren, den hindrar kroppen från att ägglossa. När ultraljudsundersökningarna är gjorda under dessa dagar kommer en dag bestämmas då jag ska ta min Ovitrellespruta som sen startar igång min ägglossning. 

Nu är det bara att invänta nästa menstruation, vi blev erbjudna att börja med injektionerna redan ikväll eftersom jag befinner mig på mensdag två idag, men vi valde att landa i allt detta o vänta tills nästa cykel är igång.

Fram tills idag hade jag mycket negativa tankar i mig. framförallt angående kostnaderna vi åker på och att det inte finns någon som helst garanti för att det lyckas. Efter vårt besök på kliniken känner jag att jag fått tillbaks mycket av min positiva känsla igen. Känner mig förväntansfull med tillförsikt givetvis. Glädjen har infunnit sig igen, efter många månader i sorg.